Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto cytrynowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 20 dag
margaryna 12 dag
cukier 4 lyzki
margaryna
Bułka tarta klasyczna Prymat
masa
jajko 4 sztuki
żółtko jajek 4 sztuki
sok z cytryny 3/4 szklanki
cukier 1 szklanka
masło 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto cytrynowe

herbatniki roskruszyc walkiem,w rondlu rozpuscic margaryne,dodac cukier i rozkruszone herbatniki,zagniesc na jednolita mase.mala tortownice posmarowac margaryna,opruszyc bulka tarta,wlozyc ciasto.wstawic do goracego piekarnika 180 stopni i zapiec.odstawic zeby wystyglo.W rondlu zostrzepac 4 jajka i 4 zoltka,wlac sok z cytryn i niepelna szklanke cukru.mieszajac,podgzewac na malym ogniu,az masa zgestnieje,na koncu dodac maslo.mase wylac na ciasto przestudzic i wstawic do lodowki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 12.11.2012 09:06
wygląda smacznie
kanu83 26.03.2012 16:37
wspaniałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak