Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka rumowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
cukier 1 szklanka
margaryna 20 dag
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
rum 1/3 szklanki
rodzynki 5 dag
smażona skórka pomarańczy 5 dag
margaryna do smarowania formy
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: babka rumowa

zoltk utrzec z cukrem napuszysta mase.ucierajac,stopniowo dodawac make wymieszana z proszkiem do pieczenia,roztopiony tluszczrum i bakalie.zbialek ubic sztywna piane i delikatnie polaczyc z ciastem.forme do babki wysmarowac tluszczem i opruszyc bulka tarta,przelorzyc ciasto,wstawic do nagrzanegopiekarnika i piec w temperaturze 180 stopni ok 40 minut.upieczona i wystudzona babke wyjac z formy i oblac polewa i posypac bakaliami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 26.03.2012 16:37
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak