Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby mrożone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby 1 kg
sok z cytryny 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby mrożone

Grzyby oczyścić i umyć. Małe zostawić w całości, duże pokroić. Obgotować we wrzącej wodzie zakwaszonej sokiem cytrynowym 2 min. Ostudzić w zimnej wodzie, osączyć i osuszyć. Porcje pakować do torebki do zamrażania i szczelnie zamykać. Przechowywać w zamrażarce w temp. -18 st. C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 31.05.2012 21:58
nie mroziłam z sokiem z cytryny grzybów
parysek10 16.03.2012 18:45
Szukaj, może znajdziesz skoro cierpisz na nadmiar wolnego czasu.
Henryka2 11.09.2011 02:10
uprzejmie dziekuję za zminusowanie komentarza i proszę o więcej minusów, bo rekord DS chcę pobić.Będę zobowiązana!
Henryka2 03.09.2011 15:47
Czy to już koniec książki?! Poproszę o tytuł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak