Sposób przygotowania

Mąkę dobrze wymieszać z kakao, sodą i solą. Jajko roztrzepać i dokładnie wymieszać z cukrem oraz miodem. Połączyć składniki i wymieszać. Dodać posiekaną czekoladę i orzechy - wymieszać.

Posypując dłonie mąką uformować z ciasta podłużny bochenek o długości około 30 cm. Ułożyć na blaszce oprószonej mąką (ciasto będzie lepiące). Piec w temperaturze 180ºC przez ok. 30 minut, aż będzie lekko brązowe. Wyjąć, przestudzić przez 10 minut.

Po wystudzeniu pokroić je nożem z piłką na 1 cm kromki, na ukos. Ułożyć na blaszce (poziomo) i podpiekać, aż wyschną i zrobią się chrupiące (odwracając w połowie pieczenia na drugą stronę), przez około 15 minut w temperaturze 180ºC.

Z przepisu otrzymałam około 25 biscotti. Można długo przechowywać w szczelnym pojemniku. Do popołudniowej kawy są idealne!

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pyszności!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Nabrałam na nie ochoty.
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !