Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo . Ostudzić . Przekroić na połówki razem ze skorupkami . Wyjąć jajko ( ostrożnie by połówki skorupek pozostały całe ). Jajka rozdrobnić rozgniatając widelcem na miazgę . Dodać koperek i śmietanę . Wymieszać . Doprawić solą i pieprzem . Nałożyć farsz do skorupek . Kłaść farszem na bułce tartej tak by się panierował .Smażyć na maśle na rumiano ( kładąc panierowaną stroną na rozgrzany tłuszcz ) . Podawać gorące , lub na zimno . Smaczne są i takie i takie .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Wydaje mi się,że mam ostre noże ale zawsze mam problem i przekrojeniem jajek:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Ja zamierzam się jak z tasakiem - zamach i łup ... ale też mam za każdym razem dylemat
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne jajeczka
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !