Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane wg Babci Basi:

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt.
koperek 2 łyżki (posiekany)
kwaśna śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane wg Babci Basi:

Jajka ugotować na twardo . Ostudzić . Przekroić na połówki razem ze skorupkami . Wyjąć jajko ( ostrożnie by połówki skorupek pozostały całe ). Jajka rozdrobnić rozgniatając widelcem na miazgę . Dodać koperek i śmietanę . Wymieszać . Doprawić solą i pieprzem . Nałożyć farsz do skorupek . Kłaść farszem na bułce tartej tak by się panierował .Smażyć na maśle na rumiano ( kładąc panierowaną stroną na rozgrzany tłuszcz ) . Podawać gorące , lub na zimno . Smaczne są i takie i takie .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 03.05.2012 08:11
fajny przepis
pioge7 14.07.2011 08:04
ciekawe
gosia47-47 27.05.2011 08:24
uwielbiam
eli_555 06.05.2011 10:35
pyszne jajeczka
Babciagramolka 12.12.2010 16:29
Ja zamierzam się jak z tasakiem - zamach i łup ... ale też mam za każdym razem dylemat
ben-ka 12.12.2010 10:59
Wydaje mi się,że mam ostre noże ale zawsze mam problem i przekrojeniem jajek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak