Sposób przygotowania

Masło i czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić.

W misce roztrzepać jajka, wanilię, cukier i kawę rozpuszczoną w minimalnej ilości wody. Wmieszać w misce mąkę i sól, wsypać do masy jajecznej, zmiksować. Na końcu wmieszać łyżką roztopioną czekoladę z masłem.

Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać masę, wyrównać. Piec około 25 - 30 minut w temperaturze 180ºC. Sprawdzić patyczkiem. Gotowe brownies ma być mokre (więc patyczek może być oblepiony, ale ma nie być na nim surowego ciasta).

Smacznego! =]

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    wygląda smakowicie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Uwielbiam czekoladowe ciasta.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    jakie pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    agam26

    planuję wybróbować w weekend

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !