Sposób przygotowania

Kalafiora podzielić na drobne kawałki. Pora i selera pokroić na małe kawałki. Razem z kalafiorem zalać w garnku mlekiem i bulionem. Dodać MARCHEWKĘ W CAŁOŚCI. (Uwaga: marchewkę dodajemy w całości, po to aby było ją łatwiej wyjąć z zupy przed miksowaniem. Gdybyśmy tego nie zrobili zupa straciłaby swój kremowy kolor!). Dodajemy przyprawy: 1 liść laurowy, po 3-4 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego.

Zupę gotować około 30 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać pokruszony ser śmietankowy.

WYJĄĆ Z ZUPY MARCHEWKĘ I PRZYPRAWY. (przyprawy można wcześniej włożyć do gazy i zawiązać sznureczkiem aby łatwiej je wyciągnąć później).

Zupę zmiksować lub przetrzeć przez sito. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    super krem
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    ekskluzywnie się prezentuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    wspaniały:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !