Sposób przygotowania

Mąkę przesiać (część mąki zastąpiłam razową, jakąś 1/5). Masło rozpuścić w mleku, na małym ogniu. Nie może być gorące, by nie zabiło drożdży. Wymieszać suche składniki, następnie ubić razem z mlekiem. Dodać jajko roztrzepane z olejkiem, jeszcze raz ubić do dobrego połączenia składników. Przykryć folią, wstawić do lodówki na noc, 12 - 24h. (Ja trzymałam pełne 24h.)

Nakładać do dobrze rozgrzanej gofrownic. (Mam starą gofrownicę firmy Dezel ale spisuje się wyśmienicie). Dekorować wedle uznania.

Ja lubię gofry w niestandardowych kształtach, jak to widać na zdjęciach, ale Wy możecie robić \'pełne\' gofry jeśli tylko chcecie ;)

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    z drożdżami jeszcze nie robiłam,super
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    boskie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !