Sposób przygotowania

Zielony groszek (możemy zastąpić świeży mrożonym, ale nie groszkiem z puszki!) zalewamy wrzątkiem i gotujemy 2-3 min, następnie odsączamy na sitku.
Na talerzu układamy sałatę, pokrojone plasterki i skropione sokiem z cytryny awokado, połówki pomidorków koktajlowych i talarki białej cebuli. Warzywa skrapiamy oliwą z oliwek, przyprawiamy solą i pieprzem.
Ser kroimy na plastry grubości ok. 5 mm. Panierujemy dwa razy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy krótko na rozgrzanej patelni. Tym sposobem ser nam nie wypłynie z panierki. Usmażony wykładamy do odsączenia tłuszczu na ręczniku papierowym. Przekładamy na talerz z sałatką, posypujemy zielonym groszkiem i listkami bazylii.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !