Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DROŻDŻÓWKA BEZ UGNIATANIA

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
drożdże świeże 10 dag
cukier puder 1 szklanka
olej 1 szklanka
mleko 1 szklanka
mąka 5 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: DROŻDŻÓWKA BEZ UGNIATANIA

Najprostsza jaką znam, \"samorobiąca się\" drożdżówka . Przed upieczeniem musi postać co najmniej 3 godziny, więc polecam ją przygotować rano, np przed pracą , a upiec po powrocie.
Wykonanie:
Do sporej miski wrzucamy po kolei wszystkie składniki.Mieszamy łyżką. Zostawiamy na co najmniej 3 godziny. Pieczemy ok 40 min w temperaturze 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 12.10.2011 07:54
do zapisania ta babka...
przejs 02.10.2011 22:40
Drożdżówkę należy piec w większej blaszce, takiej klasycznej do ciasta. Ja piekłam w rynience, ponieważ robiłam z połowy porcji.
IKrakowianka 01.10.2011 00:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak