Sposób przygotowania

Obrać cebulki (im mniejsze, tym lepiej) . Umyć i wyparzyć słoiki. Półtora litra wody zagotować z octem, a kiedy zacznie wrzeć, dodać przyprawy (po 3 ziarnka pieprzu, jedno ziele angielskie, pół listka laurowego i 10 ziarnek gorczycy na słoik).Gotować jeszcze przez dwie minuty. Dodać niepełną szklankę cukru i trzy łyżki soli. Do słoików nakładać cebulki, tak, by pozostało około 2 centymetrów miejsca na górze. Zalać zalewą, dokładnie zakręcić i pasteryzować-słoiki wstawić do garnka z zimną wodą i zagotować. Po zagotowaniu się wody trzymać na ogniu jeszcze przez 5 minut. Wyjąć i postawić do góry dnem. Są pyszne już po dwóch dniach.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    ciągle kupuje takie cebulki najwyższy czas je zrobić , ale chyba z szarotki:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    zapomniałam dziękuje za przepis:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    zapomniałam dziękuje za przepis:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    Tak, szalotki się super nadają, ale taka zwykła cebulka też jest pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/HerLife

    Chętnie bym wypróbowała z szalotkami.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    mic

    nigdy nie marynowalem
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie cebulki do tatara... a ten kotek u Ciebie na foto taki rozłożony to Twój?.... moje 2 kicie tez sie tak rozkładają....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    super wygląda
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    na pewno bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !