Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaska z ananasem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa 1/2 kg
cebula 8 sztuk
koncentrat pomidorowy 1 słoik
ananas w puszce 1 puszka
fasola czerwona z puszki 2 puszki
bulion warzywny 1/2 litra
masło 2 łyżki
sól
pieprz
oregano
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaska z ananasem

Kiełbasę kroimy (w kostkę, paski, talarki - jak kto lubi) i smażymy na maśle.
Dodajemy pokrojoną cebulkę i razem dusimy.
Dodajemy pokrojone ananasy - razem z sokiem i odcedzoną fasolę.
Teraz dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy.
Na koniec wlewamy bulion. Gotujemy jeszcze chwilę na koniec dodajemy bazylię i pozostałe przyprawy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak