Sposób przygotowania

Obieramy ziemniaki, myjemy, kroimy na połówki, lub ćwiartki. Cebulę obieramy i kroimy na dość grube plasterki. Kiełbaskę kroimy na mniejsze kawałki, nacinamy. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem lub oliwą.Na dnie układamy plasterki cebuli.Na to wrzucamy nasze ziemniaczki.Solimy. Dokładamy pomiędzy ziemniaczki naszą kiełbasę. Pieczemy w temp 180-200 stopni aż do zarumienienia ziemniaczków.
W międzyczasie przygotowujemy sos : do śmietany dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą pieprzem. Mieszamy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    często robie podobnie ale z kefirem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !