Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONE ZIEMNIACZKI Z KIEŁBASKĄ I SOSEM CZOSNKOWYM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kilogram
kiełbasa 0,5 kilograma
śmietana mala 1 sztuka
czosnek 2-3 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONE ZIEMNIACZKI Z KIEŁBASKĄ I SOSEM CZOSNKOWYM

Obieramy ziemniaki, myjemy, kroimy na połówki, lub ćwiartki. Cebulę obieramy i kroimy na dość grube plasterki. Kiełbaskę kroimy na mniejsze kawałki, nacinamy. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem lub oliwą.Na dnie układamy plasterki cebuli.Na to wrzucamy nasze ziemniaczki.Solimy. Dokładamy pomiędzy ziemniaczki naszą kiełbasę. Pieczemy w temp 180-200 stopni aż do zarumienienia ziemniaczków.
W międzyczasie przygotowujemy sos : do śmietany dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą pieprzem. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 29.11.2011 00:58
często robie podobnie ale z kefirem
Ania67 19.10.2011 15:40
pycha
IKrakowianka 18.09.2011 00:24
bardzo smaczne
kriso 09.09.2011 22:42
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak