Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ziemniaków i topionego sera

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
serek topiony 4 sztuki
jaja 2 sztuki
mleko 1 szklanka
margaryna 1 łyżka
tłuszcz do formy
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ziemniaków i topionego sera

Ziemniaki obrać, pokroić w talarki, gotować przez 10 minut w osolonej wodzie. Serki pokroić na kawałki.
W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem układać warstwami ziemniaki i kawałki sera.
Jaja rozkłócić z mlekiem, solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Potrawę polać mieszaniną z jaj i mleka, na wierzchu położyć wiórki margaryny. Zapiekać średnio nagrzanym piekarniku przez 25-30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 17.10.2011 18:03
brzmi smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak