Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona panga z warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1\\4 główki
margaryna 1\\4 kostki
sól
pieprz
Koperek suszony Prymat
przyprawa do grilowanych warzy
woda 0,5 szklanki
ryba
panga 3 filety
paparyka słodka mielona
majaeranek
pieprz
sól
bazylia
Czosnek suszony Prymat
natka pietruszki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona panga z warzywami

Sałatka:
pół czerwonej papryki
2 pomidory
1/3 ogórka zielonego
sól
pieprz
troszkę szczypiorku
Kalafior:
200g kalafiora
bułka tarta
2 łyżki margaryny

Kalafior płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Kapustę myjemy, szatkujemy i dusimy w rondlu z wodą, margaryną i przyprawami przez 20-25 minut co jakiś czas mieszając. Filety rozmrażamy, posypujemy przyprawami i układamy na folii aluminiowej, podlewamy odrobiną oleju i zawijamy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni przez 20 minut. Warzywa na sałatkę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczypiorkiem. Bułkę tartą podsmażamy z margaryną na patelni i dekorujemy nią kalafior (już na talerzu).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 11.09.2011 02:12
Dziekuję uprzejmie za zminusowanie komentarza i proszę o więcej minusów, bo rekord DS chcę pobic!
Henryka2 03.09.2011 16:00
Teraz będziesz nas uraczał przepisami na bezwartościowe ryby?! Taki znawca powinien wiedzieć,że nikt szanujący się pangi nie je.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak