Przepis i sposób przygotowania na: Tort truflowo-orzechowy
Białka ubić z cukrem na sztywną bezę,dodać żółtka i delikatnie wymieszać ,następnie dodać przesianą mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia ,ciasto wylać do tortownicy i piec około 35 min.
Biszkopt kakaowy:
Białka ubić z cukrem na bezę,połączyć delikatnie z żółtkami oraz przesianą mąką,kakao i proszkiem do pieczenia ,piec około 15 min w takiej samej wielkości tortownicy jak biszkopt jasny .
Krem :
Cukierki odwinąć z papierków i skręcić przy pomocy robota lub bardzo drobno pokroić (dobrze jest wcześniej włożyć je na moment do zamrażalnika)
Masło utrzeć z cukrem i cały czas ucierając połączyć z cukierkami i mielonymi orzechami ,na koniec ostrożnie dodać alkohol .Podzielić na trzy części
Biszkopt jasny przekroić na dwa krążki,wszystkie krążki nasączyć kawą i zaczynając od dołu :biszkopt jasny-połowa dżemu-jedna część kremu-biszkopt kakaowy -reszta dżemu-druga część kremu i ostatni krążek ,cały tort posmarować resztą kremu i dowolnie ozdobić .
Ja przykryłam masą cukrową ,ale dekoracje mogą być dowolne .