Sposób przygotowania

Groch moczymy przez całą noc w małej ilości wody i gotujemy w tej samej wodzie co się moczył z dodatkiem kostki warzywnej a następnie odcedzamy a w wywarze moczymy bułkę .Groch miksujemy z odciśniętą namoczoną bułką i czosnkiem.Na patelni smażymy drobno pokrojony boczek a kiedy się zarumieni dodajemy drobno pokrojoną cebulę i smażymy razem i dodajemy do masy grochowej i doprawiamy majerankiem pieprzem i w razie potrzeby solą,następnie dodajemy surowe jajko i mieszamy,formujemy wałek i kroimy na kotlety a następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej oliwie lub oleju z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Pamiętam takie z dzieciństwa ,babcia robiła coś takiego.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !