Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z grochu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 25 dkg
kostka warzywna 1 szt
cebula 1 szt
boczek wędzony 5 dkg
jajko 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
czosnek 1 ząbek
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
oliwa 4 łyżki
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z grochu

Groch moczymy przez całą noc w małej ilości wody i gotujemy w tej samej wodzie co się moczył z dodatkiem kostki warzywnej a następnie odcedzamy a w wywarze moczymy bułkę .Groch miksujemy z odciśniętą namoczoną bułką i czosnkiem.Na patelni smażymy drobno pokrojony boczek a kiedy się zarumieni dodajemy drobno pokrojoną cebulę i smażymy razem i dodajemy do masy grochowej i doprawiamy majerankiem pieprzem i w razie potrzeby solą,następnie dodajemy surowe jajko i mieszamy,formujemy wałek i kroimy na kotlety a następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej oliwie lub oleju z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 04.09.2011 19:58
extra
iziona 03.09.2011 07:22
Pamiętam takie z dzieciństwa ,babcia robiła coś takiego.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak