Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

modra kapusta z jabłkami i rodzynkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 kg
jabłko winne 1 szt
rodzynki garść
cebula 1 szt
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
miód 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: modra kapusta z jabłkami i rodzynkami

Rodzynki moczymy w gorącej wodzie.Kapustę myjemy i cienko szatkujemy.W rondelku podgrzewamy oliwę i podsmażamy cienko pokrojoną cebulę,dodajemy kapustę i trzy łyżki gorącej wody lub wytrawnego wina przykrywamy i kilka minut dusimy na małym ogniu ,następnie dodajemy drobno pokrojone jabłko i rodzynki i doprawiamy do smaku solą pieprzem,miodem i mieszamy.Zdejmujemy z ognia dodajemy sok z cytryny i przekładamy do miseczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 22.10.2011 10:24
ciekawa jestem takiego połączenia, musi byc super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak