Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25 dag
biała część pora
masło 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
śmietana kremówka 1 szklanka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Pieczarki obgotować w lekko posolonej i zakwaszonej octem wodzie przez 5 minut, osączyć, posiekać. Por wypłukać, pokroić jak najdrobniej i zeszklić na maśle. Do garnka o grubym dnie włożyć grzyby i por, wlać śmietankę. Gotować, aż sos zgęstnieje. Doprawić maggi, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 10.01.2014 15:28
lubię taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak