Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretki drobiowe z brzoskwinią :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kilka plasterków gotowanej marchewki
1,5 łyżeczki żelatyny,3 łyżki przegotowanej , zimnej wody
bulion drobiowy 1 szklanka
syrop brzoskwiniowy 1/4 szklanki
brzoskwinie w puszce 1 brzoskwinia
drób 1 szklanka ugotowanego mięsa

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretki drobiowe z brzoskwinią :

Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej przegotowanej wody .Bulion i syrop od brzoskwiń podgrzać i rozpuścić w nim namoczoną żelatynę . Mięso ułożyć w filiżankach przekładając plasterkami brzoskwini z syropu i gotowanej marchewki . Zalać bulionem z sokiem i żelatyną . Zostawić do ostygnięcia . Wstawić do lodówki by galaretki zakrzepły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 20.11.2011 18:37
dobre
magical66 21.05.2011 23:22
ciekawe jak smakuje to połączenie
Mariposas 03.02.2011 20:55
Bardzo lubię takie galaretki
Emilia22 26.09.2010 10:03
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak