Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos kremowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 dag
wędzona szynka 5 dag
bulion 1 szklanka
śmietana 22% 1/2 szklanki
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżeczka
pieprz
sól
natka pietruszki 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos kremowy

Oczyszczone pieczarki i szynkę zemleć w maszynce do mięsa, podsmażyć na maśle, zalać bulionem i gotować 10 minut. Połączyć z mąką rozprowadzoną śmietaną i gotować, mieszając, aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak