Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzymska zapiekanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
pomidory 4 szt
szynka 25 dkg
ser biały 25 dkg
cebula 1 szt
bulion 1 łyżka[instant]
masło 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rzymska zapiekanka

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki,pokroić w plastry,cebulę drobno posiekać,szynkę pokroić w paski,ser pokruszyć,ziemniaki obrać,pokroić w plastry,naczynie żaroodporne wysmarować masłem,przygotować bulion,w naczyniu układać ziemniaki,szynkę,pomidory,pokruszony ser i posiekaną cebulę,gorącym bulionem zalać zapiekankę i przykryć folią aluminiową,naczynie wstawić do piekarnika na 35 min,potem zdjąć folię i zapiekać jeszcze przez 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 14.09.2011 23:16
może być dobra
sylwia / sytofala 02.09.2011 22:37
oj pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak