Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśnie pod kruszonką

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dkg
cukier 20 dkg
cukier waniliowy 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 1 szt
skórka cytrynowa do smaku
wiśnie 60 dkg
konfitura wiśniowa 20 dkg
mąka 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśnie pod kruszonką

Do mąki dodać proszek,masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę,dodać jajko i skórkę z cytryny otartą,porcjami dodawać mąkę i szybko zagnieść kruszonkę,formę natłuścić,na dno nałożyć 2/3 ciasta,gęsto ponakuwać widelcem,piec około 15 min,pozostałe ciasto schłodzić w lodówce,wiśnie opłukać i wydrylować,kofiturę wymieszać z wiśniami,masę wyłoży na podpieczony spód,wiśnie posypać pozostałą kruszonką,całośc wstawić do piekarnika i pie około 25 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 02.10.2011 13:20
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak