Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do uszek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapelusze suszonych grzybów 4
cebula
olej 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 2 łyżeczki
pieprz
sól
kapusta kiszona 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do uszek

Umyte grzyby namoczyć na noc, ugotować w wodzie, w której się moczyły. Do kiszonej kapusty wlać wywar z grzybów i wrzucić liść laurowy. Obgotować ją, osączyć, ostudzić. Obraną cebulę posiekać, podsmażyć na oleju. Grzyby i kapustę zemleć w maszynce, wymieszać z cebulą, smażyć, aż nadmiar płynu odparuje. Przyprawić maggi, pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak