Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaki w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 50 dag
cebula
masło 2 łyżki
kwaśna śmietana 5 łyżek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaki w śmietanie

Maślaki oczyścić, opłukać, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, posiekać. W garnku rozgrzać masło, zeszklić cebulę, dodać grzyby i dusić je pod przykryciem 25 minut. Od czasu do czasu zamieszać. Gdy zmiękną, wlać śmietanę, doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 02.09.2011 21:25
smakowite
halinka1011 02.09.2011 21:25
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak