Sposób przygotowania

Ser i ugotowane ziemniaki mielimy dwukrotnie w maszynce.Masło rozcieramy z cukrem i żółtkami łączymy ucierając z masą serową,mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.Rodzynki myjemy osuszamy i dodajemy,na koniec ubijamy pianę z białek i delikatnie mieszamy z masą serową.Całość wykładamy do tortownicy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą,wstawiamy do piekarnika na 180 stopni i pieczemy 50 min.Studzimy w tortownicy.Na małym ogniu gotujemy śmietanę z cukrem po kilku minutach dodajemy rum.Czekoladę kruszymy i zanurzamy w gorącej wodzie aby się roztopiła,gdy zmięknie mieszamy ze śmietaną.Polewę wylewamy na zimny sernik i posypujemy pokruszonymi orzechami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !