Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby w pierzynce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 25 dag
mąka pszenna 3 łyżki
olej
Ciasto:
białko 4
mąka pszenna 9 łyżek
mąka ziemniaczana 3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby w pierzynce

Grzyby po usunięciu trzonków opłukać, skropić sosem sojowym, odstawić na pół godziny, panierować w mące. Białka ubić z solą na sztywno. Mąki zsypać razem i stopniowo, mieszając, dodawać do piany. W cieście zanurzać grzyby i smażyć je w oleju na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak