Sposób przygotowania

Ubić 3 białka , gdy będą sztywne dodać cukier, gdy się rozpuści dodac żółtka, wsypać mąkę i proszek delikatnie wymieszać. Całość wylać na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną tartą bułką blaszkę. piec ok 30 min w temp ok 170 st. C Zrobić krem karpatka wg przepisu (można zastąpić go dowolnym kremem budyniowym) Wcześniej ugotować mleko w puszce 3 godz. pamiętać należy o dolewaniu wody podczas gotowania i żeby nie otwierać gorącej puszki.

- pierwsza warstwa - biszkopt
- druga - krem karpatka
- trzecia - potłuczone orzeszki solone
- czwarta - mleko słodzone - jeżeli jest zbyt gęste dodać troszkę mleka zwykłego
- wierzch - polewa czekoladowa

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !