Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażonka z grzybów z jałowcem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 50 dag
masło 1 łyżka
olej 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
rozmaryn 1/4 łyżeczki
majeranek 2 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Smażonka z grzybów z jałowcem

Grzyby pokroić, opłukać, pokroić na ćwiartki. Na patelni rozgrzać olej, włożyć grzyby i smażyć, mieszając, aż się zrumienią, a sok odparuje. Wtedy wsypać do nich zmiażdżone jagody jałowca i roztarte zioła, dodać masło i obrany i posiekany czosnek. Dusić pod przykryciem 5 min. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra22
Aleksandra22 02.03.2012 15:00
A każdy inteligentny czytelnik (wyłączając ciebie oczywiście) chyba wie, jakie grzyby są jadalne. Jak nie, to twój problem.
Aleksandra22
Aleksandra22 02.03.2012 14:59
Opamiętaj się bo cię krew zaleje. Zajmij się sobą i swoimi wątpliwej jakości przepisami.
Henryka2 21.09.2011 23:29
Załosne, ale daje obraz poziomu (od)twórcy przepisu.Nic do powiedzenia oprócz minusa do komentarza... Biedna i żałosna jesteś! Jak Twoje przepisy!
Henryka2 11.09.2011 02:05
No i znowu:zamiast odpowiedzi minus.Ale jak sie spisuje cos o czym się nie ma pojęcia. trudno odpowiedzieć na pytanie! A minusy kolekcjonuję, proszę więc o następna porcję!
Henryka2 02.09.2011 20:48
I znowu pytanie:JAKICH GRZYBÓW NALEŻY UŻYĆ.Cóżm widzę,że Doradca musi się Twojej działalności i twórczości ludowej przyjrzeć, bo ludzi potrujesz!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak