Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort bałkański

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 250 gram
jaja 15 sztuk
cukier 100 gram
skórka pomarańczowa do smaku
mąka 200 gram
marmolada z jabłek 500 gram
galaretka porzeczkowa 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Tort bałkański

Oczyszczone z łuski migdały zemleć, wymieszać z żółtkami i cukrem. Dodać skórkę pomarańczową i po trochu mąkę. Białka ubić na pianę i razem delikatnie wymieszać. Upiec w tortownicy w temp. 180 stopni w czasie 1 godziny kilka krążków i przełożyć marmoladą jabłkową. Polać galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 12.10.2013 08:19
smaczny tort
Dorota37 25.06.2013 18:03
Pyszny torcik
Elżbieta17 25.07.2012 20:31
smaczny deser:)
IKrakowianka 08.06.2012 21:55
zapowiada się super
gacopierz23 01.05.2012 20:29
dobre
parysek10 01.04.2012 13:42
brzmi smacznie
cooleczka 22.03.2012 23:01
ciekawy
AgaS10 03.03.2012 20:41
fajny:)
irenka 03.03.2012 17:13
pyszniutki
Dorota59 01.02.2012 17:10
smaczniutki
Monika193
Monika193 10.01.2012 19:35
super
Grazyna0211 27.12.2011 14:02
bardzo smaczny
Ania67 28.10.2011 00:13
super
jeta72 27.10.2011 23:40
pycha
Ewa111 21.10.2011 20:02
smaczny torcik
Magdalena1110 09.10.2011 10:47
z migdałami dobry
Wacław 06.10.2011 20:18
fajny przepis
Kopiko1983 09.09.2011 06:41
Rewelacyjny! Mniam...
Rybciia 03.09.2011 23:10
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak