Sposób przygotowania

Korzenie chrzanu opłukać, oskrobać, opłukać i utrzeć. Zagotować wodę z octem , solą i cukrem. Gorącą zalewę dodać do chrzanu i wymieszać. Napełnić słoiki. Pasteryzować 15-20 min. w temp. 90 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    nigdy tak nie robiłam,ale przepis może się przydać:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    to coś ciekawego do wigilijnych buraczków
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super do wędliny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Zetrzeć nie dałam rady, wrzuciłam do rozdrabniacza. Przy robieniu tego chrzanu napłakałam się strasznie, ale było warto :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    o pierwszy raz spotkałam taki przepis fajny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny jest taki chrzan
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    dobry przepis :]
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    domowe najlepsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super taki domowy chrzanik
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Nigdy nie jadłam domowego chrzanu, ale zaciekawiłaś mnie tym przepisem.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    efekt końcowy rewelacyjny ale utrzeć kg chrzanu to dopiero sztuka, i jak dla mnie bez pomocy rozdrabniacza nie byłoby to realne
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    duże zapasy,ale ja nigdy nie robiłam domowego
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    bardzo lubię taki domowy chrzan
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    Ale to musi być dobre, fajny pomysl
  • 2
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    fajny pomysł, nie marynowałem jeszcze chrzanu
  • 2
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ja też nigdy nie marynowałam; swoją drogą współczuję trącemu - mój kuzyn zakłada okulary do pływania, gdy trze chrzan ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    bardzo dobry
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    domowy najlepszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takiego nie robiłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Przepisy Joanny

    jeszcze nie robiłam chrzanu w słoiczki, ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !