Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne skrzydełka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 1 kg
cebula 2 szt
pieczarki 0,5 kg
ryż 2 szkl
masło 3 łyżki
woda 4 szkl
sól i pieprz
przyprawa kucharek 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
cukier 1 łyżka
ketchup 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne skrzydełka

Kroki postępowania

1
Blachę wyłożyć folią aluminiową. Wysypać ryż surowy na blachę. Skrzydełka przed położeniem na blachę, podsmażyć na złoty kolor na tłuszczu, ułożyć na ryżu.
Krok 1 - Pyszne skrzydełka foto
2
Cebulę obrać, pokroić w plastry, ułożyć na skrzydełkach.
Krok 2 - Pyszne skrzydełka foto
3
Pieczarki umyć, osączyć, pokrajać w plastry, ułożyć na cebuli
Krok 3 - Pyszne skrzydełka foto
4
Następnie przygotować zalewę: Do garnka wlać wodę, dodać sól i pieprz, ketchup, czosnek posiekany, cukier, masło i przyprawę kucharek, zagotować. Gotową zalewą polać skrzydełka, wstawić do piekarnika na 1godz i 15 minut w 190 stop.
Krok 4 - Pyszne skrzydełka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 09.01.2014 14:29
Strasznie dawno ich nie robiłam, więc czas na przypomnienie :)
Mmars 11.07.2013 18:59
Kiedyś takie robiłam tylko bez pieczarek reszta bez zmian. To danie smakowało całej rodzinie i naprawdę mało przy nim pracy.
pacpaw 08.11.2012 22:50
jeszcze nie widziałem tak zapiekanych skrzydełek
Małgorzata106 15.03.2012 15:09
pycha
Ewa104 03.09.2011 10:59
Też takie robiłam,pysznie smakują i mało przy tym pracy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak