Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze świeżych grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby 50 dag
cebula 1
ziemniaki 3
makaron drobny 1/2 szklanki
bulion 6 szklanek
masło 2 łyżki
śmietana 22% 3 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1/2 łyżki
sól
pieprz
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze świeżych grzybów

Grzyby oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę. Cebule obrać, posiekać, zeszklić na maśle, wymieszać z grzybami i udusić. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, włożyć do bulionu i ugotować. Pod koniec gotowania dodać grzyby i makaron, gotować, aż makaron będzie miękki. Wlać śmietanę wymieszaną z maggi i kilkoma łyżkami zupy, wsypać natkę. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 14.03.2012 21:36
no dobre, dobre :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak