Sposób przygotowania

Margarynę stopić i przestudzić.
Drożdże rozrobić z cukrem aż będą płynne.
Dodać do drożdży wodę, sól, margarynę i wodę oraz obie mąki i dokładnie wyrobić ciasto.
Wyrobione ciasto przykryć ściereczką do wyrośnięcia.
Z gotowego ciasta formować bułeczki i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdą bułeczkę leciutko naciąć na krzyż i posmarować rozmąconym białkiem.
Odczekać aż bułki wyrosną.
Piec je w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 20-25 minut w zależności od mocy pieczenia piekarnika.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Już czuję ich piękny zapach
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara33

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    U mnie w domu często goszczą domowe bułeczki, teraz chyba kolej na ten przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !