Sposób przygotowania

Mąkę zagnieśc z jajkami i solą .Wyrobione ciasto owinąc folią i odłożyc na 20 minut.Rozwałkowac je cienko na stolnicy posypanej mąką i zostawic na 30 minut .Pokroic na płaty 8x 20 cm.Wrzucac na wrząca wodę i gotowac z dodatkiem soli i oleju al dente.Odcedzic ,przelac zimna wodą ,ułożyc na wilgotnej serwetce.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Kate131

    nigdy sama nie robiłam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    warto spróbowac
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    tez nigdy sama nie robilam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    przyda mi sie przepis:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    dzięki,zawsze kupowałam gotowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    jeszcze sama ciasta nie robiłam, zawsze kupowałam
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    No ,proszę jak prosto:):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    A ja chyba jestem za leniwa żeby robić idę na łatwiznę i kupuję gotowce:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Koniecznie wykorzystam przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !