Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złote placuszki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
mąka kukurydziana 1 szklanka
jajko 1 sztuka
cukier waniliowy 1 sztuka
cukier 2 łyżki
drożdże 1,5 dag
banan 1 sztuka
cukier 1 łyżka
jogurt naturalny 3 łyżki
DODATKOWO:
sok cytrynowy
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Złote placuszki

Mleko podgrzać i rozpuścić w nim drożdże,dodać obie mąki,cukry,jajko i dokładnie wymieszać ,odstawić do wyrośnięcia(ciasto jest luźne).
Banany pokroić w plasterki i skropić sokiem cytrynowym .
Rozgrzać patelnię i tylko przetrzeć olejem,kłaść łyżką malutkie placuszki na wierzchu ułożyć kilka plasterków banana i smażyć na złoty kolor.
Podawać gorące polane sosem bananowym lub tylko posypane cukrem pudrem .

Sos bananowy:
Banana zmiksować z jogurtem i 1 łyżką cukru.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella23 23.04.2012 20:35
pycha
Zoso 12.03.2012 20:47
wyglądają uroczo:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak