Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z podwędzaną kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
olej 3 łyżki
pieprz 1/2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
kiełbasa sucha 2 szt
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z podwędzaną kiełbasą

Schab umyć, osuszyć. Ostrym, cienkim nożem zrobić otwór w mięsie, do otworu włożyć kiełbasę. Posiekać czosnek, rozetrzeć go z solą. Natrzeć schab solą z czosnkiem, oprószyć pieprzem, przykryć folią. Włożyć na 3 godz. do lodówki. Rozgrzej olej na patelni. Zimny schab obsmażyć z wszystkich stron, a następnie włożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok 1,5 godz w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 24.02.2014 13:20
Dla mnie super
fotoviderek 04.07.2013 07:34
Świetne danie :)
kate.500 27.10.2012 20:15
smaczne
Krystyna32 03.09.2011 00:21
fajne
Katarzyna/kate1980 02.09.2011 22:19
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak