Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z malinami i borówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
margaryna 20 dag
cukier 25 dag
twaróg 1 kg
jajko 4
kasza manna 1 łyżka
borówka 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z malinami i borówkami

Mąkę posiekać z margaryną, wsypać cukier, dodać żółtko, zagnieść. Twaróg zmiksować, utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Wstawić do piekarnika o temp. 200 stopni C, piec 15 minut. Masę twarogową wymieszać z połową borówek. Piec godzinę w 190 stopni. Udekorować owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak