Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z budyniem i galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
masło 10 dag
jajko
budyń śmietankowy 2
śmietana 2 łyżka
mleko 0,9 litr
kiwi
cukier do smaku
brzowskwinie 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z budyniem i galaretką

Wyrobić ciasto, wyłożyć na blasze. Piec 20-30 minut w 200 stopni C. Ugotować budyń na mleku, owoce ułożyć na budyniu. Rozpuścić galaretkę, wstawić do lodówki. Udekorować owocami kiwi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak