Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki wieprzowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka surowa 60 dag
rozmaryn 12 gałązek
miód 1 łyżka
sos sojowy 3 łyżki
wino białe wytrawne 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki wieprzowe

1. Mięso opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Włóż do miski.
2. Wino wymieszaj z sosem sojowym oraz miodem.
3. Marynatą zalej przygotowane mięso. Przykryj i odstaw na dobę do lodówki.
4. Następnego dnia na gałązki rozmarynu nadziewaj po kilka kawałków mięsa i ponownie odłóż na godzinę. Smaż na patelni grillowej, smarując olejem. W czasie smażenia szaszłyki kilkakrotnie obracaj.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak