Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy do gołąbków czy pulpetów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 4 łyżki
woda 1,5 litra
mąka 5 łyżek
pieprz do smaku
masło 1 łyzka
rosół warzywny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy do gołąbków czy pulpetów

W połowie ilości wody gotujemy i rozpuszczamy kostkę rosołową. W moemncie gdy się rozpuści do wody dodajemy koncentrat pomidorowy.

W drugim garnku gotujemy resztę wody z mąką, ciągle mieszamy. Jak woda zacznie wrzeć dodajemy do gotowania masło i mieszamy, aż się rozpuści. Następnie do garnka dolewamy zawartość drugiego , czyli ten z sosem pomidorowym. Mieszamy, Doprawiamy pieprzem i listkami bazylii i ostreą czerwoną papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 01.02.2012 16:26
super sos
Ewelina47 07.09.2011 20:03
uwielbiam taki sosik...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak