Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowa konfitura

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1,2 kg
cukier żelujący 50 dag
wiśnie 60 dag
miód pitny 50 ml
cynamon 2 laski
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowa konfitura

1. Jabłka obierz, rozetnij na połówki. Usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w w drobną kosteczkę. Skrop sokiem z cytryny.
2.Wiśnie wydryluj, dodaj do jabłek. Wszystko umieść w rondlu. Wymieszaj z cukrem żelującym. Dołóż laski cynamonu. Wszystko razem zagotuj.
3. Zmniejsz płomień i na wolnym ogniu, mieszając gotuj wszystko 3 min. Zestaw konfiturę z ognia. Wymieszaj z miodem. Natychmiast przełóż do słoików. Zamknij, ustaw do góry dnem. Obróć po 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 19.01.2014 08:48
pyszne zapasy
dorotka0000025 22.11.2012 14:55
czesto robie
KasiaK90 31.01.2012 13:44
na pewno wypróbuje
Marlena/Kinia 15.11.2011 17:45
dobry pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak