Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa migdałowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 litr
migdały słodkie bez skórki 30 dkg
migdały gorzkie 5 dkg
rodzynki 5 dkg
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
miód lub cukier

Przepis i sposób przygotowania na: zupa migdałowa

Migdały sparzamy,obieramy ze skórki i drobno siekamy lub mielimy dodając po łyżce zimnej wody i ucieramy.Zalewamy gorącym mlekiem doprawiamy jasnym miodem,dodajemy rodzynki mieszamy i chwilę razem podgrzewamy,zagęszczamy zimnym mlekiem wymieszanym z mąką ziemniaczaną.Taką zupę możemy podawać z łazankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 17.09.2011 22:46
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak