Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z słodkim serem i rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szklanki
woda letnia 3/4 szklanki
jajko 2 sztuki
sól do smaku do smaku
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier do smaku
olejek pomarańczowy do smaku
skóra z pomarańczy do smaku
twaróg 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z słodkim serem i rodzynkami

Z mąki, wody, jednego jajka i szczypty soli wyrobić ciasto- jeżeli ciasto jest za rzadkie podsypać mąką. Twaróg trochę rozbić, dodać jedno żółtko, cukier waniliowy, olejek pomarańczowy i usmażoną skórkę pomarańczową- nie dużo. Dodać również sparzone rodzynki. Dosłodzić cukrem wg uznania. W garnku zagotować wodę z odrobina oliwy. Ciasto dość cienko rozwałkować. Wycinać kółka, nałożyć farsz. Skleić. Wrzucać do gotującej się wody. Gotować ok 7 min od wypłynięcia na wierzch. Polecam podawać z jogurtem owocowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 05.10.2011 09:54
super
Robert10 29.09.2011 08:33
z rodzynkami nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak