Sposób przygotowania

Z mąki, wody, jednego jajka i szczypty soli wyrobić ciasto- jeżeli ciasto jest za rzadkie podsypać mąką. Twaróg trochę rozbić, dodać jedno żółtko, cukier waniliowy, olejek pomarańczowy i usmażoną skórkę pomarańczową- nie dużo. Dodać również sparzone rodzynki. Dosłodzić cukrem wg uznania. W garnku zagotować wodę z odrobina oliwy. Ciasto dość cienko rozwałkować. Wycinać kółka, nałożyć farsz. Skleić. Wrzucać do gotującej się wody. Gotować ok 7 min od wypłynięcia na wierzch. Polecam podawać z jogurtem owocowym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    z rodzynkami nie jadłem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !