Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka konserwowa z kolendrą i czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3 litry
cukier 4 łyżki
Kolendra cała Prymat do smaku
czosnek 6 ząbków
ocet 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
olej do smaku
koper do smaku
papryka do smaku
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: papryka konserwowa z kolendrą i czosnkiem

Paprykę opłukaną, kroimy w kawałki. Wrzucamy do słoika. Do każdego słoika dodajemy liście laurowe, pieprz, ziele angielskie, dwa ząbki czosnku i gałązkę kopru, kolendrę. Wszystko zalewamy wywarem sporządzonym z octu, wody, soli i cukru. do każdego słoika dodajemy po łyżce oleju. Zakręcamy i zagotowujemy ok 7 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 17.08.2012 20:49
ciekawe jak smakuje z kolendrą,nie robiłąm,ale zrobię
Dorota59 08.11.2011 14:27
ja też nie
leonkot 28.09.2011 15:13
z kolędrą nigdy nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak