Sposób przygotowania

10 skrzydełek z kurczaka
400 g mrożonej mieszanki chińskiej
1 cebula
3 łyżki sosu sojowego
3 łyżki sosu sojowo grzybowego
1 łyżeczka maggi
1 łyżka fit up do potraw mięsnych
3 szczypty soli
2 szczypty pieprzu
2 szczypty pieprzu cayenne
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
3 łyżki oleju
800 g makaronu spaghetti


Skrzydełka umyć i pokroić na trzy części.
Najcieńszą część odłożyć i zostawić np do ugotowania wywaru.
Pozostałe części osuszyć i podsmażyć na złoty kolor na oleju.
Dodać pokrojoną w piórka cebulę oraz mieszankę warzywną.
Poddusić wszystko około 5 minut, dodać wszystkie przyprawy i dalej dusić pod przykryciem około 20 minut.
Gdy skrzydełka są miękkie w niewielkiej ilości wody rozmieszać mąkę i zagęścić powstały sos.
W miarę potrzeby doprawić do smaku.
Skrzydełka podawać z makaronem ugotowanym w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
Makaron powinien być all dente.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    wygląda super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    na prawdę smakowite
  • 2
    original
    Opublikowano

    kejt2

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Od samego patrzenia robię się głodna:)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dzięki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    musi być pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    pyszne jedzonko:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !