Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka w orzechach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 sztuki
orzechy włoskie 10 dag
mąka ziemniaczana 4 łyżki
białko 3 sztuki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka w orzechach

Mięso pokroić na cienkie plastry. Posolić i popieprzyć. Polać olejem, posypać solą i pieprzem. Trzeba odstawić pod przykryciem na ok.20 min. Orzechy drobno pokruszyć, białka ubić na sztywną pianę, wymieszać z mąką ziemniaczaną i orzechami. Filety teraz można obtaczać w panierce, smażyć na oleju z obu stron na złoto. Warto osączać z tłuszczu, kładąc na papierowych ręcznikach. Podawaj filety z makaronem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 23.04.2012 22:34
smaczne
tomek18 11.03.2012 20:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak