Sposób przygotowania

Kapustę sparzyć i oddzielić liście.
Ryż ugotować w osolonej wodzie, cebulę pokrojoną w kostkę przesmażyć.
Mięso zmielić.
Przestudzony ryż przełożyć do miski, dodać cebulę, mieszankę chińską, jajko oraz przyprawy i wszystko wymieszać.
Dno naczynia, w którym będą się dusić gołąbki wyłożyć liśćmi kapusty.
Na każdy liść kapusty nałożyć po dwie łyżki nadzienia, zawinąć gołąbki i ułożyć je w garnku.
Gdy gołąbki są już w garnku, zalać je koncentratem zmieszanym z wodą.
Dusić pod przykryciem około 30-40 minut.
Gołąbki podawać z sosem pomidorowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Wspaniałe gołąbki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ela11

    ciekawy przepis nie jadłam jeszcze takich

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !